Wie Wat Waar

Wie?
Wij zijn een enthousiaste groep mensen uit verschillende kerken in Dieren e.o. Sinds oktober 2001 organiseren wij voor alle kinderen van de basisschool vanaf groep 3; drie keer per jaar een Speterfeest.

Wat?
Het doel van deze feesten is de kinderen bekend te maken met het Evangelie en Jezus als hun grootste Vriend te leren kennen. Tijdens deze feesten laten we aan de hand van een thema de kinderen kennis maken met een verhaal uit de Bijbel. We doen dit door te zingen en vervolgens middels een roulatiesysteem achtereenvolgens naar een verhaal te luisteren, te knutselen, een spel te doen en naar een grappige act te kijken. Ze zijn hier een uur mee bezig. Vervolgens sluiten we af met zingen en een korte samenvatting van het thema. Bij de uitgang krijgen de kinderen hun werkje mee of een cadeautje als dat zo uitkomt. De feesten worden op zaterdagmiddag georganiseerd in een sporthal en duren van 14.45 uur tot 17.00 uur. Als voorbeeld hebben we in het seizoen 2003-2004 drie keer met het thema “Daniël” gewerkt. Het eerste feest ging over Daniël in de leeuwenkuil, het tweede over de droom van Nebukadnezar en de derde over de drie vrienden in de brandende oven. De laatste hebben we met de kinderen als musical in één middag ingestudeerd en daarna voor de ouders en andere belangstellenden opgevoerd. Bekijk onder het mapje thema’s alle thema’s die we hebben gedaan.

Waar?
De Spet†erfeesten worden gehouden in de gymzaal van “Theotorne” te Dieren, ingang aan de Lindelaan/van Tellegenlaan.
De deuren gaan om 14.45 uur open, want we willen altijd om 15.00 uur beginnen.

Kost het mij geld?
Nee, maar we hebben wel een pot staan (bij de ingang) waar vrijwillig een bijdrage ingedaan kan worden.Help, ik heb een vraag?
Als je heel graag iets wilt vragen of aan ons; wilt vertellen wat een ander niet hoeft te weten stuur dan een -mailtje naar:
spatje@spetterfeestdieren.nl Wij proberen dan, zo snel mogelijk, te antwoorden of contact met je op te nemen.

Posted in Uncategorized | 3.223 Comments